Låg elproduktion

Idag har det varit sol och vackert väder. Men solen ligger mycket lågt och skuggorna från kringliggande träd blir långa. Detta, i kombination med att jag inte har optimerare på mina solceller, gör att det blir en mycket låg elproduktion. Solcellerna på taket är seriekopplade i 3 strängar, och för att produktionen skall bli bra, så måste hela strängen få sol på sig samtidigt. Detta är svårt i december. Men som jag tidigare har skrivet, så utgör december endast 1,2% av årsproduktionen. Därför tar jag inte detta så tungt 🙂 Bifogar en bild.

Publicerad av Karl-Ove Larsen

Intresserad av grön teknik i alla formar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: