Robotgräsklipparen

Idag, lördag 2022-11-12 tyckte jag det var dags att låta ”Elsa” få sin vinterservice. Hon har varit ute och trimmat gräsmattan dagligt sen tidigt i våras. Jag började med att plocka av skalet på henne. Sen var det bara och blåsa rent med tryckluft och torka av med fuktig trasa. Hon fick även nya knivar. Lite smörjning och omsorg, så blev hon fin och ren igen!

Maskinen är en Husqvarna Automover 430X som köptes ny och installerades 17 april 2020. Efter att gräsklipparen införskaffades har vi kunnet njuta av en mycket välfriserad och fin gräsmatta. Nu i eftertid har jag många gångar tänkt att jag skulle gjort detta tidigare.

Efter att blivet rengjord och ompysslad skall hon nu få vila till våren. Hon kommer anslutas till ström så att batteriet håller sig friskt. Här är lite statistik från appen:

Jag gjorde även lite arbete på ”Elsas” garage. Den behövde nytt tak. Sagt och gjort. Hittade några gamla bräder och gjorde ett enkelt tak utav dessa. Nu blev det mycket bättre.

-Skall försöka hitta ett bra material att täcka taket med. Tills dess så får det bli en presenning av något slag, så att inte fukt tränger in och förstör bräderna.

Publicerad av Karl-Ove Larsen

Intresserad av grön teknik i alla formar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: